EHBO voor de geest

Home / Blog / EHBO voor de geest
EHBO voor de geest

Waarom weet een kind wel dat het een pleister op een wond nodig heeft, maar iemand van 20 niet dat hij regelmatig contact met anderen nodig heeft om zich niet eenzaam te gaan voelen en zo in een depressie te belanden? Ook bij de coaching en workshops horen we te vaak de vraag: maar waarom wordt dit ons niet al vroeg geleerd? Bij een veelheid aan weetjes die het omgaan met dingen makkelijker maken, is het ons nooit verteld.

Uren en uren leerden wij links en rechts kijken bij het oversteken. Niet hoe we onze gedachten ordenen en gedachten vaak niet waar zijn. Wel leerden we zwemmen, onze hand uitsteken bij de hoek omgaan en veters strikken. Niet hoe je jezelf weerbaar kunt maken tegen verlies, afhankelijkheid of verslaving. Maar ademhalen en even je aandacht op wat fijns richten als je piekert. Wat had ik dat graag liever geleerd dan bijvoorbeeld met mes en vork eten. Hoeveel slapeloze nachten en gemiste kansen had dat gescheeld.

Het is soms onvoorstelbaar hoeveel leed voorkomen had kunnen worden met een simpele oplossing, komt er bij veel cliënten uit. We hebben het simpelweg nooit geleerd. In de volgende video pleit de psycholoog Guy Winch voor een nieuwe omgang met onze emoties en gedachten.en_USEnglish
× Wil je liever contact via Whatsapp?