ADD Something Special – Ervaringsdeskundige ADD podcast

Home / Blog / ADD Something Special – Ervaringsdeskundige ADD podcast
ADD Something Special – Ervaringsdeskundige ADD podcast

De fijnste ondersteuning vind ik altijd lotgenotencontact. Geen beter begrip dan van iemand die er zelf ook mee te maken heeft. Vandaar dat ik bijzonder gecharmeerd ben van de podcast van Carola de Wit. Zelf heeft ze ADD en is er open over naar haar omgeving, zo deelt ze haar ervaringen en die van mensen om haar heen met ADD via de podcast.

Inmiddels staat er nu een 5-tal interessante verhalen van mensen met ADD of psychologen en coaches uit het werkveld. Zo het verhaal van Paul, een jonge man die er pas op latere leeftijd achter komt ADD te hebben, zich laat behandelen en uiteindelijk kiest om zonder medicatie zijn ADD aan te gaan.

Carola vertelt zelf open over haar eigen ervaringen met ADD. Hoe ze in haar jeugd al tegen zaken aanliep op school en zo erachter komt dat er bij haar wat ‘anders’ gaat. Over haar ervaringen met het instellen op de medicatie en wat haar helpt en niet helpt.

Tyrtza is psychologe en schrijft boeken over ADD, zij heeft unieke kennis en ervaring door jarenlang te werken met onder andere kinderen met ADD. In haar boeken weet zij de belevingswereld en fantasie van de kinderen in te zetten om spelenderwijs meer overzicht te krijgen.

Met name de insteek dat ADD een geschenk is wat ook iets kan toevoegen, vind ik (vanuit de herstelgedachte die we bij Crealize ook aanhangen) fijn om te zien bij iemand die het zelf heeft. Vandaar de spitsvondige titel: Add someting special, oftewel: voeg iets speciaals toe! Als we onze bijzondere kanten ontdekken en ontwikkelen dan mogen we ook wel wat flakey, vergeetachtig of ongeorganiseerd zijn, is ook de conclusie bij veel van de coachingsbijeenkomsten hier!

Als je zelf ADD hebt of je kent mensen met ADD, luister dan naar de podcasts voor wat ondersteuning, tips en ervaringen van anderen. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, er zijn veel meer mensen die een weg hebben gevonden om de aandacht meer op de positieve aspecten te richten en de minder wenselijke effecten te accepteren!

Kijk op de website www.addsomethingspecial.nl voor alle podcasts over ADD.

 

nl_NLNederlands
× Wil je liever contact via Whatsapp?